Pallet versturen nederland

Wat doet een transportbedrijf precies? Wilt u goederen in Nederland vervoeren? In dat geval kunt u dit zelf doen, maar u kunt ook een transportbedrijf inschakelen. Misschien bent u niet in het bezit van het juiste vervoer om goederen te versturen. Wellicht heeft u er ook geen tijd voor en wilt u het daarom liever uitbesteden. In dat geval kan ons transportbedrijf u van dienst zijn. Maar wat doet een transportbedrijf precies? In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in.

pallet-versturen-binnen-nederland

Transportbedrijf Veens Herveld

Het is allereerst belangrijk om even uit te leggen wat een transportbedrijf precies is. Dit kan gelukkig kort en krachtig worden uitgelegd. Een transportbedrijf is een bedrijf dat zich toelegt op vervoer. Uiteraard zijn er dan verschillende soorten vervoer waar u aan kunt denken. Taxibedrijven richten zich bijvoorbeeld op personenvervoer. De definitie transportbedrijf wordt in de praktijk echter toegekend aan bedrijven die zich richten op goederenvervoer. Ook binnen die branche zijn natuurlijk weer verschillen.

Soorten goederenvervoer

In de eerste plaats kan goederenvervoer worden ingedeeld in internationaal transport en nationaal transport. Nationaal transport richt zich enkel op Nederland en internationaal transport voornamelijk op het buitenland. Daarnaast is er ook nog een verschil tussen direct transport en pakketbezorging. Bij direct transport wordt de chauffeur naar één specifieke locatie gestuurd. Vaak worden er dan meerdere goederen op één specifieke plaats geleverd. Daarnaast bestaat er ook nog pakketbezorging. De chauffeur gaat dan langs meerdere adressen. Deze vorm van transport is meer gericht op consumenten.

verstuur-pallet-nederland

Waar moet een transportbedrijf aan voldoen?

U mag niet zomaar een transportbedrijf beginnen. U moet zich allereerst inschrijven bij de KVK. Elk bedrijf dat zich in Nederland vestigt heeft deze inschrijvingsplicht. U krijgt dan ook gelijk een btw-nummer toegekend. Dit zijn echter de makkelijkste stappen. Als transportbedrijf moet u namelijk ook in bezit zijn van de nodige vergunningen. Niet elk transportbedrijf heeft dezelfde vergunningen nodig. Dit hangt van de transportactiviteiten binnen de branche af. Veel transportbedrijven moeten wel voorzien zijn van de 'ondernemingsvergunning voor transportbedrijven'. Deze vergunning stelt een bedrijf in staat om tegen betaling het vervoer van goederen van derden uit handen te nemen. Bovendien mag u dan goederen vervoeren met een laadvermogen van meer dan 500 kilogram. Daarnaast zijn er nog meer specifieke vergunningen. Lees u goed in voordat u een transportbedrijf gaat beginnen. U kunt namelijk flink in de problemen komen wanneer u niet in bezit bent van de juiste vergunningen.

pallet-sturen-nederland

Pallet versturen binnen Nederland of in Europa

Bent u op zoek naar een transportbedrijf voor palletdistributie? In dat geval zit u bij ons goed. Wij hebben namelijk veel ervaring binnen dit gebied. We zijn al een tijd actief als vervoersbedrijf en hebben in die periode al veel klanten tevreden kunnen stellen. Op onze website kunt u verschillende recensies lezen. Het is leuk om die eens door te lezen, zodat u een beetje een beeld van ons bedrijf krijgt. Wilt u eerst een vrijblijvende afspraak inplannen om de verschillende mogelijkheden te bespreken? Dat kan gemakkelijk via onze website!